Pokebowl

MMM fredag!!! 

Hos oss er det  en ny fredagsfavoritt som er kommet nemlog pokebowl-noe så godt!! Ungene elsker det og du kan variere i det uendelige! Her på butikken har vi dekket bordet med de lekreste fat og skåler til inspirasjon for helgekosen!

Oppskriften og bildet er hentet fra Trines Matblogg 

FISK & RIS

  • ca. 600 g laksefilet, i terninger
  • ca. 300 g sushiris

MARINADE/SAUS

  • 1 dl soyasaus
  • 1/4 dl riseddik
  • ca. 1 ts sesamolje
  • 1/4 sitron, saften (smak til)
  • 1 ts finhakket rød chili
  • 1 hvitløksfedd, finhakket
  • 1 ts finrevet frisk ingefær

TILBEHØR

  • crispisalat (eller annen salat), strimlet
  • 3-4 vårløk, i skiver
  • 2 avokado, i skiver
  • 1-2 never edamamebønner (soyabønner)
  • 1/2 agurk, i skiver
  • syltet rødløk (kan sløyfes)
  • resten av marinaden
  • evt. litt chilimajones
  • sesamfrø, ristet i tørr stekepanne
  • frisk koriander

Kok risen etter anvisningen på pakken, men uten å tilsette riseddik og sukker.

Rør sammen ingrediensene til marinaden, og smak deg frem til en fin balanse mellom de ulike smakene.

 

Skjær opp fisken i biter på ca. 2 x 2 cm og drypp litt av marinaden over. La det stå å trekke i ca. 10 minutter mens du gjør klar resten av salaten.

Ha risen (kald eller lunken) i 4 boller og fordel grønnsakene over. Legg den marinerte laksen på toppen, gjerne sammen med litt syltet rødløk. Rist sesamfrøene i tørr stekepanne og dryss over. Pynt med frisk koriander og server umiddelbart, med resten av marinaden som tilbehør.

#bryggejentene #trinesmatblogg #pokebowl #mat #ersfjordbotn

 

Én kommentar

elisebr

19.05.2017 kl.17:09

Så godt det så ut! :) Elsker fisk! :)

Skriv en ny kommentar

bryggejentene as

bryggejentene as

33, Tromsø

Interiørbutikk i Ersfjordbotn ca 20 min kjøring fra Tromsø sentrum

Kategorier

Arkiv

hits